úterý 27. prosince 2011

Nekrmte čerty, co se krčí v křoví





Zuzana Navarová - Čert ví proč

Tak nějak jsem si dal nyní pokoj od všech zpráv. Od novinových a politických žabomyších válek, které jakoby (Proboha, už se bojím i toho slova JAKOBY,  které je teď strašně frekventované! Nevšimli jste si?) vždy zakrývaly kauzy další a další a...
No a právě v čase Vánoc se může člověk věnovat odpočinku a...a sledování pohádek.
Ale ouha!  Sotva jsem vnořil do příběhu, bylo mi jasné, že pohádka je též plná podvodníků, uplácení, nespravedlivých rozhodnutí a zlodějin.
Má to však jednu výhodu pro Vaši již zjitřenou mysl denními zprávami. 
Je to přímo jako hojivá náplast na Vaši víru ve spravedlnost a Vaše pošramocené sociální cítění v lidi.
Všichni zlosynové bývají na konci pohádky po zásluze potrestáni! A ne vždy krutě, krvavě! Ale pořádně, poctivě, neodvolatelně... Prostě se z toho už nevykroutí!

Nové TV pohádky :
Tajemství staré bambitky http://www.youtube.com/watch?v=oFuf_yxAZRc&feature=related

Na začátku jsem se vlastně chtěl zmínit jen o pohádce z roku 2003 - Čert ví proč
a pěkné hudbě z tohoto filmu. 
Interpretem filmové písně byla Zuzana Navarová, zpěvačka, skladatelka a textařka. Známá byla také ze skupin a spolupráce se skupinami Nerez, Tres a Koa. Byla objevitelkou zpěvačky a písničkářky Radůzy. Zuzana Navarová zemřela 7. prosince 2004 a letos v červnu by se dožila 52 let.


Prameny: Wikipedia, foto-internet

9 komentářů:

  1. Hezky jsi vzpomněl Zuzanu Navarovou.
    Z nových pohádek jsem neviděla žádnou, určitě je budou ixkrát opakovat. O slovní berličce jakoby jsem taky psala, je to příšerné a nakažlivé, někdy to plesknu i já :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Televizi ze svého života v poslední době úplně vynechávám, nějak mě neláká. Slovo "jakoby" se používá opravdu příliš často a je hodně nakažlivé. Když vedu rozhovor s takovým "jakobínem", nevím z něj vůbec nic, protože pořád slyším jen to "jakoby".
    Pohádku "Čert ví proč" jsem neviděla, písničku jsem si poslechla až teď a líbí se mi.

    OdpovědětVymazat
  3. První pohádku jsem viděla tu druhou jsem nějak prošvihla, ale jak píše babička-Marcelka, určitě je všechny budou několikrát opakovat a tak se podívám příště. ;-) Pustila jsem si písničku, je moc hezká, Zuzanka měla příjemný hlásek.

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně zdraví, štěstí, radosti a lásky v novém roce.

    OdpovědětVymazat
  5. Do nového roku ti přeji, Oto, hlavně zdraví a pohodu. :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Zuzanu Navarovou poslouchám velmi často a její muzika se mi nikdy neohraje...
    Pohádky mám ráda, ale letos jsem jich moc nestihla..Příště to musím dohonit..:)

    OdpovědětVymazat
  7. Zuzanu Navarovou mám taky moc ráda. Pohádky moc nesleduji, ale samozřejmě jsem většinu někdy viděla. Písničky z pohádek mám ale nadmíru ráda. "Jakoby" až tak moc často neužívám, ale mám příliš časté "takže".
    Takže všechny zdravím, těším se na letošní rok, i když asi nebude moc "lahůdkový", ale jaké si to uděláš, takové to máš ...

    OdpovědětVymazat
  8. Do prkvančic, nepodepsala jsem se. Ten anonym je NULI :-).

    OdpovědětVymazat
  9. Máme přece děti, vnoučátka, a dorost a kdyby nám nikdo POHÁDKAMY NARUBY, nekazil to, co se pracně z našich potomků snažíme vydolovat, v pozitivním smyslu, mohli by z nich vyrůst slušní lidé ! A KDO BY POTOM VLÁDL ?

    OdpovědětVymazat