úterý 27. prosince 2011

Nekrmte čerty, co se krčí v křoví





Zuzana Navarová - Čert ví proč

Tak nějak jsem si dal nyní pokoj od všech zpráv. Od novinových a politických žabomyších válek, které jakoby (Proboha, už se bojím i toho slova JAKOBY,  které je teď strašně frekventované! Nevšimli jste si?) vždy zakrývaly kauzy další a další a...
No a právě v čase Vánoc se může člověk věnovat odpočinku a...a sledování pohádek.
Ale ouha!  Sotva jsem vnořil do příběhu, bylo mi jasné, že pohádka je též plná podvodníků, uplácení, nespravedlivých rozhodnutí a zlodějin.
Má to však jednu výhodu pro Vaši již zjitřenou mysl denními zprávami. 
Je to přímo jako hojivá náplast na Vaši víru ve spravedlnost a Vaše pošramocené sociální cítění v lidi.
Všichni zlosynové bývají na konci pohádky po zásluze potrestáni! A ne vždy krutě, krvavě! Ale pořádně, poctivě, neodvolatelně... Prostě se z toho už nevykroutí!

Nové TV pohádky :
Tajemství staré bambitky http://www.youtube.com/watch?v=oFuf_yxAZRc&feature=related

Na začátku jsem se vlastně chtěl zmínit jen o pohádce z roku 2003 - Čert ví proč
a pěkné hudbě z tohoto filmu. 
Interpretem filmové písně byla Zuzana Navarová, zpěvačka, skladatelka a textařka. Známá byla také ze skupin a spolupráce se skupinami Nerez, Tres a Koa. Byla objevitelkou zpěvačky a písničkářky Radůzy. Zuzana Navarová zemřela 7. prosince 2004 a letos v červnu by se dožila 52 let.


Prameny: Wikipedia, foto-internet

pondělí 26. prosince 2011

PF 2012

 

Docela jsem se asi zbláznil do krásy architektonických skvostů od Jana Blažeje Santiniho-Aichela. Zvláště když před časem ČT vysílala film "Santiniho jazyk", kde bylo vidět velká část jeho nádherných sakrálních staveb.
Letos se mohu pochlubit návštěvou Křtin a Sedlce u Kutné Hory, kde z posledního jmenovaného je také má fotografie použitá na PF. Doufám, že ještě letos uvidím kapli sv. Anny v Panenských Břežanech, kde 29.12. tohoto roku máme mít koncert.


Tak hezký zbytek svátků a šťastný NOVÝ ROK!
http://www.santini.cz/index.aspx